26.5.17

Synttäreiden tarjottavia

Minulla oli siis synttärit 21.5., mutta viralliset juhlat pidin helatorstaina. Kaikki kutsutut saapuivat paikalle ja meillä oli tosi kivaa. Tällä kertaa halusin kokeilla uusia reseptejä, vähän etukäteen jännitti miltä kaikki maistuu, koska rocky roadit olivat ainoita, joita olen aiemmin kokeillut. Kaikki tarjottavat saivat kuitenkin paljon kehuja ja mitään ei jäänyt yli, joten halusin teillekkin jakaa nämä reseptit.

syn4

Ensimmäisenä lohivoileipäkakku, jonka tein tällä Kotilieden reseptillä. Kakku oli mielestäni erityisen hyvää, sillä siinä ei ole majoneesia vaan ruohosipulituorejuustoa ja ranskankermaa. En osaa sanoa monelle ihmiselle kakku on tarkoitettu, mutta meillä oli 10 ihmistä ja kakku meni kokonaan.

12 vehnäleipäviipaletta
6 ruispaahtoleipäviipaletta
maitoa kostutukseen

Täytteet:
200 g kylmäsavulohta
200 g lämminsavulohta
1 nippu tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
0,5 dl sitruunamehua
musta- ja valkopippuria

Kuorrutus:
200 g maustamatobta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa

Koristeet:
Lämmin- ja kylmäsavulohta
Tuorekurkkua
Salaatinlehtiä
Sitruunaa

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna lämminsavulohi.
Hienonna tilli. Sekoita tillisilppu, ranskankerma, tuorejuusto, sitruunamehu ja pippurit. Jaa seos kahteen kulhoon.
Sekoita toiseen kulhoon kylmäsavulohi ja toiseen lämminsavulohi.
Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. Asettele tarjoilulautaselle tiiviisti vierekkäin kuusi vehnälesepaahtoleipää (2 x 3). Kostuta maidolla tai sitruunavedellä.
Levitä päälle ensimmäinen kalatäyte. Lado sen päälle ruispaahtoleivät ja kostuta. Lisää toinen kalatäyte sekä kanneksi loput vehnäleseleivät. Kostuta.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma, levitä seos kakun pinnalle ja koristele.

syn2

Kakuksi tein Kinuskikissan juhlapöydän raitakakun. Tein kakun valkosuklaalla ja vadelmalla ja jätin mansikkakerroksen pois, sillä yksi juhlijoista oli allerginen. Laitan tähän vain näiden kahden kerroksen ohjeen, mutta koko ohjeen voi käydä katsomassa Kinuskikissan sivuilta. Kakusta tuli todella hyvää, tein pohjan Oreo kekseistä ja se yhdistettynä kirpsakkaan vadelmaan ja makeaan valkosuklaaseen maistui erittäin hyvältä.

200 g Oreo keksejä
75 g voita

Täytemousse:
4 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa

Valkosuklaakerros:
Puolet täytemoussesta
1,5 liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä

Vadelmakerros:
Puolet täytemoussesta
3 liivatetta
200 g vadelmaa
1/2 dl sokeria

Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulaan. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja käännä sekaan vaniljarahka. Jaa mousse kahteen kulhoon.

Valkosuklaakerros:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita mousseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.

Vadelmakerros pakastevadelmista:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keitä pakastevadelmia pienessä vesitilkassa noin kaksi minuuttia. Soseuta vadelmat ja laita lävikön läpi, ettei siemeniä tulisi sekaan. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtoon liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.

syn1

Yksi vieraista toivoo aina rocky roadia, joten päätin sitäkin tehdä. Suklainen rocky road yhdistettyvä rapeisiin riisimuroihin, suolaisiin pähkinöihin ja makeisiin vaahtokarkkeihin on aina hyvä tarjottava; niin aikuisten kuin lastenkin juhliin.

50 g voita
200 g Fazerin sinistä
200 g Fazerin tummaa suklaata
riisimuroja
suolapähkinöitä
vaahtokarkkeja

Sulata kattilassa voi. Paloittele joukkoon tumma- ja maitosuklaa. Laita sekaan riisimurot ja rouhitut suolapähkinät. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, pienennä ne ja sekoita sekaan. Valuta seos leivinpaperoidulle korkeareunuksiselle astialle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa pieniksi paloiksi ja tarjoile!

syn3

// Here's what I served on my Birthday party! All was delicious!

♡:SΔRΔGΔLΔXYY

P.S. Synttäriarvonnan voitti SOFIA N, onneksi olkoon, olen laittanut sulle sähköpostia!

16 kommenttia:

  1. Niin söpön näköinen tuo kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, toi väriyhdistelmä oli ihan supersöpö :3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ne meni kyllä tosi nopeasti ihmisten suihin :D

      Poista
  3. Nam mitä herkkuja! En ole pitkään aikaan jaksanut leipoa mitään, ehkä voisi joskus innostua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas oon vähän turhankin usein lähiaikoina leiponut, pitäisi varmaan vähentää :'D

      Poista
  4. Kyllä alkoi tekemään mieli voileipäkakkua!! Sluprs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin lohivoileipäkakku on niiiiiiiin hyvää ♡

      Poista
  5. Myöhästyneet onnittelut ja kivoja herkkuja

    VastaaPoista
  6. Voileipäkakku on niin hyvää, aiemmin en sitä välittänyt yhtään :D Itse ei viitsi tehdä ja synttäreitä suvussa on niin harvoin. Ehkä kerran viidessä vuodessa saa voileipäkakkua :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Sun pitää tehdä teille joku pieni minivoileipäkakku! :)

      Poista
  7. Näyttääpä ne herkullisilta. :P Synttärionnittelut vielä näin jälkikäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♡ Kiitos myös kynsilakoista, en ole oikein jaksanut vastailla sähköposteihin lähiaikoina... Oli kuitenkin ilo tehdä kauppoja! ♡

      Poista
  8. Nam mitä herkkuja! Nää näyttää kaikki niin super hyviltä :D

    VastaaPoista

Share some galaxy dust! ♡

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...